donderdag 26 juni 2008

CIM_kaart (Cgo_Interactie_Model)

Als laatste "werk" actie (voor de zomervakantie 2008) heb ik het CIM_kaart model omgezet in pdf en beschikbaar gesteld op Scribd. ("Klik op het hoekje rechtsboven en voor terug backspace")

Read this document on Scribd: cim


Hier is het te downloaden en te gebruiken. Het is nog onderhevig aan veranderingen (zoals altijd bij mij). Een vernieuwd en beter idee wordt door mij altijd verwerkt en gebruikt. Ik hecht niet zo aan "vastigheid".

Dit model -lees chart - is een combinatie van het functiemodel DC (het huisje), de processen in een ROC (cirkels), de systemen (vierkantjes) en vooral de "werkwoorden" (tekst) (biedt aan..... geeft .... is nodig voor....). De "menselijke" component is toegevoegd door middel van plaatsjes (dank Ellen en Lidwien, onderwijs ontwikkeling DC).

Het is de bedoeling deze chart te kunnen gebruiken als een layer(denk aan google maps). Door het in lagen te presenteren is het mogelijk inzicht te geven in de verschillende onderdelen. Het totaal plaatje is zoals meestal te "ingewikkeld". Het blijft een kaart en je weet het ; "de kaart (model) is niet hetzelfde als het gebied (werkelijkheid)". (TomTom) "Het is altijd een "versimpeling".

Succes met het gebruik en "een goede en vooral gezonde vakantie :-)"

Ook hier;google

HansHans

Geen opmerkingen: