donderdag 23 oktober 2008

DC Any volledig uitgerold.

Prachtig het is gelukt, gefeliciteerd.

Ter Info (vanaf website DC)

Voortgang Focus 5

We zijn klaar. Alle locaties zijn voorzien van de Programma's die door jullie cluster zijn aangevraagd en getest. 1800 computers zijn bij ons door de vingers gegaan en opnieuw geïnstalleerd met Windows XP en Office 2003. Daarnaast is het nu zo georganiseerd dat alle studenten die bij ons staan ingeschreven, ook de contractdeelnemers, automatisch een inlogaccount krijgen. Verder zal je vanaf maandag op alle locaties posters zien hangen om de student op de hoogte te brengen, naast de brief die hij ontvangen heeft in de Herfstvakantie, van de wijzigingen.

Wat te doen bij problemen?

Allereerst zijn wij weer opvallend aanwezig op alle grote locaties op 27, 28 en 29 oktober. De ICT medewerker is herkenbaar aan het DC-crew T-shirt. Wij vragen je vriendelijk de volgende procedure te handhaven:

* Bel niet de ServiceDesk, maar meldt het probleem op het Klachtenformulier bij het Open Leer Centrum (indien aanwezig) of de Receptie op de betreffende locatie.
* Onze medewerker zal dan vanzelf contact met je opnemen en het probleem proberen ter plaatse op te lossen.

Wat is er nu allemaal mogelijk?

* Vanaf 27-10-2008 is het betaald printen met de chipknip ingevoerd voor de studenten in de Open Leer Centra. Hier kunnen ze in Zwart/Wit of kleur afdrukken.
* De werkplek is nu overal bereikbaar voor de Studenten en Medewerkers. Ook thuis……..
* De printers in de klaslokalen zijn opnieuw geïnstalleerd en beschikbaar in het betreffende lokaal. Hier hoeft dus niet betaald geprint te worden.
* Draadloos is overal beschikbaar via ons draadloze netwerk "Drenthecollege-Studenten".
* Multimedia programma's zijn beschikbaar op de vaste computers in de klaslokalen.
* Docenten zien nu in één oogopslag hun educatieve en administratieve gegevens.
* Open Leer Centra medewerkers kunnen controleren of een student ingeschreven staat bij de deelnemeradministratie en indien nodig het wachtwoord resetten van de student.
* De computers kunnen voortaan van afstand opnieuw geïnstalleerd worden wanneer deze niet goed werkt. Hierdoor kunnen wij problemen sneller oplossen.
* Internet is centraal beveiligd tegen ongewenste sites (gokken, porno, games etc……)
* De dienst ICT legt centraal de gegevens vast van het Internet verkeer. Noodzakelijk voor eventueel onderzoek van verschillende instanties.

Geen opmerkingen: